Cold Up Here Productions

Tåmmas Pahr i Finland.

09. februar 09
Se alle innlegg
Ruka 28.jan til 1.feb

Onsdag:
Clas Kristensen arrangerte i slutten av januar en guidet tur til Finland. Turen var en del av Clas sin plan om å vise meg nordområdene fra sin beste side. Jeg fikk beskjed om å stille klar med pikkpakket kl 12 på onsdagen. Clas hadde på forhånd ordnet boplass, transport og heiskort. Den andre turisten på reisen, Sivert, hadde ordnet veibeskrivelse fra ”Google Kart og Bjørkepollen Diagram”. Vi suste avgårde forbi Pyramiden Kjøpesenter, Nordkjosbotn og Soulukorvi. Fant en død rein ved veien som vi stoppet og klappet litt på. Så var vi fremme i Ruka. I Ruka fikk Clas sjekket oss inn i leiligheten. Den var ganske stor med 5 sengeplasser, stue, kjøkken, bad, toalett og badstu.
Rukafjellet er ganske lavt, men de hadde fått plas til ganske mange heiser og løyper på det lille berget. Den ene siden av fjellet er ganske bratt og passer bra til pudderkjøring (jeg har ikke sjekket om det finnes pudder i Finland). Det ble noen turer i den delen av anlegget, men det var litt for mye isklumper under løssnøen til at man kunne utfolde seg for fullt. Det finnes to snowboardparker og en superpipe. Den minste snowboardparken inneholder en liten halfpipe, 2 minihopp og 2-3 rails. Den store parken inneholder 3-4 hopp i størrelsen 12-17 m (flate) og tre hopp på ca 8 m.

Torsdag:
Neste dag plukket vi opp heiskortene og stakk i bakken. Når først heiskortene var i boks, så var det ski-in/out fra leiligheten. Vi kjørte den store parken en god del. Fikk hoppet og railet litt. Etter at vi hadde vært i bakken, så handlet vi øl og mat. Vi koste oss og slappet av.

Fredag:
Minus 13 grader og vind. Vi kjørte parken en liten stund. Den var blitt steinhard. Det ble to turer i miniparken. Pipen hadde for lite vert og hoppene hadde 1 m flate. Sivert og Clas tok seg en liten tur på kvelden. Anlegget holder nemlig åpent til kl 19. På kvelden ble det restaurantbesøk. Etter middagen dro vi ut på utestedet ”It’s Karaoke/Suomi-Pop-Bar/Dance/Gambling”. I løpet av ti minutter hadde alle tre svidd av 25 euro. Blackjack-oddsen i Finland er veldig dårlig. Dealer vinner dersom man står likt. Vi testet ulike drinker som inneholdt battery. "Jäger- battery" er en sikker vinner. Jeg og Sivert sang karaoke. Finskene ble helt i ekstase, og dermed var nachspielet i boks.

Lørdag:
Sivert var eneste som kom seg i bakken.

Søndag:
Clas sjekket oss ut av leiligheten og fraktet oss trygt hjem.
Takk til Clas Kristensen Selskapsreiser og kartleser Sivert Eggesvik for en fin tur.

- T-Pahr

Tåmmas_Pahr
contact@colduphereproductions.com